1955 metų gegužę žurnalas Housekeeping Monthly publikavo straipsnį „Geros žmonos vadovas“, kur buvo pasakojama, kaip turi elgtis žmona, kad būtų tinkama su
1955 metų „Geros žmonos vadovas“ apie tai, kaip elgtis su vyrais

1955 metų „Geros žmonos vadovas“ apie tai, kaip elgtis su vyrais

1955 metų gegužę žurnalas Housekeeping Monthly publikavo straipsnį „Geros žmonos vadovas“, kur buvo pasakojama, kaip turi elgtis žmona, kad būtų tinkama sutuoktinė ir motina.

Paskaitykite, kas ten buvo sakoma:

nuotrauka
nuotrauka

Paruoškite pietus iš anksto. Planuokite prieš dieną, kad skanus maistas lauktų jo, kai jis grįš namo. Tokiu būdu jūs parodysite, kad galvojate apie jį ir rūpinatės jo poreikiais.

Dauguma vyrų grįžta namo alkani, todėl skanus maistas (ypač jo mėgstamas patiekalas) – būtina namų jaukumo sąlyga.

nuotrauka
nuotrauka

Pasiruoškite jo grįžimui. Skirkite 15 min poilsiui, kad būtumėte žvali. Pasitaisykite makiažą, perriškite plaukus kaspinu ir pasirūpinkite savo gaivia išvaizda. Juk jis buvo pavargusių nuo darbo žmonių apsuptyje.

Būkite linksma ir įdomi jam. Jam reikia prasiblaškyti po nuobodžios dienos, ir tai viena jūsų pareigų.

nuotrauka
nuotrauka

Sutvarkykite netvarką. Pereikite visas pagrindines namų patalpas prieš grįžtant vyrui. Surinkite vadovėlius, žaislus, popierius ir t.t., nuvalykite dulkes nuo stalų.

nuotrauka
nuotrauka

Šaltaisiais mėnesiais reikia užkurti ugnį, kad jis galėtų pailsėti. Jūsų vyras pasijaus jaukumo ir tvarkos rojuje, nuo ko jūs irgi pasijusite geriau. Galų gale, komforto užtikrinimas jam duos jums giliausio asmeninio pasitenkinimo pojūtį.

nuotrauka
nuotrauka

Paruoškite vaikus. Nuprauskite jiems rankas ir veidą ( jei jie maži), sušukuokite plaukus ir jei reikia, perrenkite švariais rūbais.

Vaikai – gyvenimo brangenybė, ir jis nori juos tokius matyti. Sumažinkite bet kokį triukšmą iki minimumo. Jo sugrįžimo momentui išjunkite skalbimo mašinos, džiovyklės ir dulkių siurblio garsus. Pasistenkite nutildyti vaikus.

nuotrauka
nuotrauka

Sutikite jį su džiaugsmu. Šypsokitės ir demonstruokite nuoširdų norą įtikti jam. Klausykite jo.

Galbūt jums reikia jam papasakoti tuziną visokių naujienų, bet grįžimas namo – tam netinkamas metas. Leiskite jam išsikalbėti. Atminkite: jo temos pokalbiui svarbesnės už jūsų.

nuotrauka
nuotrauka

Tegu vakaras priklauso jam. Niekada nesiskųskite, kad jis pareina vėlai, eina vakarieniauti arba linksminasi be jūsų. Geriau pasistenkite suprasti, kiek spaudimo ir įtampos jam tenka pakelti ir kaip jam būtina turėti galimybę atsipalaiduoti namie.

nuotrauka
nuotrauka

Jūsų tikslas – užtikrinti, kad namai būtų ramybės, tvarkos ir taikos vieta, kur jūsų vyras galėtų pailsėti kūnu ir siela.

Neužverskite jo skundais ir problemomis.

nuotrauka
nuotrauka

Nesiskųskite, jei jis vėluoja vakarienės ar net grįžta paryčiais. Supraskite, tai smulkmena palyginus su tuo,ką jam tenka kęsti visą dieną.

nuotrauka
nuotrauka

Užtikrinkite jam komfortą. Tegu atsilošia patogiame krėsle ar prigula ant lovos. Paruoškite šiltą ar šaltą gėrimą iš anksto.

Padėkite jam pagalvę ir pasiūlykite nuauti avalynę. Kalbėkite tyliu, ramiu ir maloniu balsu.

nuotrauka
nuotrauka

Neklausinėkite apie jo poelgius ir neabejokite jo sprendimais ir sąžine. Atminkite: jis – namų šeimininkas, todėl visada išreiškia savo valią teisingai ir garbingai. Jūs neturite teisės juo abejoti.

nuotrauka
nuotrauka

Gera žmona visada žino savo vietą.

O jūs galėtumėte gyventi pagal tokias taisykles?

931
496 Pasidalino
avatar
Brainas Ananas
Labai įdomu stebėti, kaip keičiasi požiūris į lyčių vaidmenis per laiką, šiandien tokie patarimai gali atrodyti gana pasenusi.
Naujausias
app-banner
Website logo
Sveikauk
  • Be reklamų
  • Pritaikyta tau
  • Visiškai nemokama
sveikauk ios aplikacijasveikauk android aplikacija