Tarptautinė šeimos diena – taikos ir gerumo šventė. Šio įvykio garbei rengiamos iškilmės, primenančios, kokia svarbi kiekvienam žmogui ir kuriant sveiką vi
2022 m. gegužės 15 d. minima Tarptautinė šeimos diena: šventės istorija, sveikinimai, atvirukai

2022 m. gegužės 15 d. minima Tarptautinė šeimos diena: šventės istorija, sveikinimai, atvirukai

Tarptautinė šeimos diena – taikos ir gerumo šventė. Šio įvykio garbei rengiamos iškilmės, primenančios, kokia svarbi kiekvienam žmogui ir kuriant sveiką visuomenę yra šeima. Ši šventė turi savo istoriją ir, žinoma, tradicijas.

Tarptautinės šeimos dienos šventės kūrimo istorija

Daugelyje šalių gegužės 15-oji yra nuostabi šventė – Tarptautinė šeimos diena. Renginio įkūrėja buvo JT Generalinė Asamblėja. Šis įvykis įvyko 1993 metų rugsėjo 20 dieną. Pagrindinis tokio renginio tikslas – atkreipti dėmesį į problemas, kylančias kuriant tvirtus šeimos ryšius, taip pat po santuokos jau sudarymo.

Nuo seniausių laikų vyravo nuomonė, kad šeima yra valstybės pagrindas ir šventas sakramentas. Kiekviena šalis turi savo tradicijas, kurios skirtos Tarptautinei šeimos dienai paminėti. Šią dieną šeimos nariai vienas kitam dovanoja malonių staigmenų. Įvairios organizacijos organizuoja koncertus, konkursus ir įvairius renginius, kurie sutampa su šia diena.

Tarptautinės šeimos dienos dėka kiekvienas žmogus gali dar kartą pagalvoti, kokia svarbi žmogui yra šeima. Be tikrai artimų žmonių, šeimos narių, kiekvieno žmogaus gyvenimas nebūtų kupinas prasmės. Retais atvejais žmogus atsisakytų kurti šeimą.

Rusijos prezidentas prieš 12 metų pasirašė dekretą „Dėl Tėvų šlovės ordino įsteigimo“, o renginio išvakarėse Kremliuje organizuojamas iškilmingas renginys, kurio metu apdovanojami verti šeimos vyrai.

Nuo vaikystės būtina vaikams sakyti, kad šeima yra svarbi kiekvieno žmogaus gyvenimo dalis, o dar geriau mokyti juos savo gero pavyzdžio.

Kodėl visiems svarbu turėti šeimą?

Šiuolaikiniame pasaulyje vyrauja klaidinga nuomonė, kad geriau gyventi vienam nei šeimoje, ir jie tai sieja su tuo, kad nereikia išleisti daug pinigų ar laiko šeimos nariams, o tu – turi būti labai nervingas dėl kai kurių bėdų. Kiekvienas žmogus gali pasirinkti, kaip jam geriausia gyventi, kurti šeimą ar ne.

Priežastys, kodėl žmonėms svarbu turėti šeimą:

Gali kilti nesklandumų šeimoje, o žmonės gali skirtis, tačiau verta stengtis palaikyti šeimyninius santykius, kad išliktų gerbiami žmonės, turintys tam tikras vertybes ir tinkamai auklėtum savo vaikus.

Sveikiname su Tarptautine šeimos diena poezijoje, prozoje ir atvirukuose

Žemėje nėra stipresnės sąjungos už laimingą ir draugišką šeimą. Tai naujo gyvenimo pradžia, gražios šeimos tęsinys ir tradicijų šventumo pagerbimas. Šeima yra didžiausia laimė, kurią žmogus gali susikurti pats. Šiandien, Tarptautinę šeimos dieną, norėčiau palinkėti: tegul visur skamba vaikų juokas, o artimieji bus jūsų ištikima atrama. Tegul meilės šiluma visada jus šildo. Linkiu, kad jūsų šeima klestėtų, būtų draugiška ir vieninga. Palaiminimų ir palaiminimų visoms šeimoms!

Sveikiname visus, kurie semiasi stiprybės ir įkvėpimo iš šeimos ryšių su Tarptautine šeimos diena. Šeima yra kiekvieno žmogaus atrama, jo laimės ir džiaugsmo šaltinis. Linkime jums šeimos ryšių stiprybės, šilumos, jaukumo, harmonijos, meilės, tarpusavio supratimo ir klestėjimo.

Šeima – mama, tėtis,šeima – džiaugsmingas juokas.Šeima – tai vaikystės tarpsniai,šeima – kiekvieno kelias į gyvenimą.

Močiutės, seneliai, anūkai,Broliai, seserys, Barbos…Šeimoje šiltos rankosIr dažais ištepta nosis.

Šeima yra šventės, darbo dienos,šeima yra tada, kai laimės neįmanoma suskaičiuoti.Būna, kad šeimai sunku,bet svarbu, kai būna.

Su šia valstybine šeimos šventesveikinu jus iš visos širdies.Tegul blogas oras jus aplenkia…Linkiu visiems tokios šeimos.

Šeima – svarbiausias lobis,ji brangesnė už visus apdovanojimus!Visada vertinkite savo šeimą,mylėkite savo gimtuosius žmones!

Reikia stengtis dovanoti meilę,Ji sugrįš tau šimteriopai, Tegultavo šeimoje visada viešpataujaramybė ir gerumas !

Su Tarptautine šeimos dienaSveikiname visus pasaulio žmones,Kaip gera, kaišeimoje sveiki suaugusieji ir vaikai,Linkime visoms šeimomsSėkmės, laimės, klestėjimo, Tegulmeilė vienija žmones,Tebūna supratingumas šeimose!

Sveikiname visus su Tarptautine šeimos diena! Kiekvienam žmogui šeima yra labai svarbi. Kiekvienai šeimai linkiu daug „kuro“, svarbiausia – meilės, šilumos, pasitikėjimo, tikėjimo, kantrybės, gebėjimo laukti, atleisti, kurti, palaikyti. Rūpinkitės vieni kitais, gyvenkite harmonijoje!

Kiekvienas žmogus kurdamas šeimą turi suprasti visą atsakomybę, nes šeimoje gims nauji visuomenės nariai. Kartu svarbu, kad jie būtų auklėjami darnoje, meilėje ir laimėje, kad galėtų atnešti kuo daugiau naudos valstybei ir visam pasauliui.

232
870 Pasidalino
avatar
Nortautė Andreikėnienė
Labai gražu, kad paminima šeimos svarba. Visuomet turėtume prisiminti, kaip tai labai įtakoja visuomenės sveikatą ir gerovę.
Naujausias
app-banner
Website logo
Sveikauk
  • Be reklamų
  • Pritaikyta tau
  • Visiškai nemokama
sveikauk ios aplikacijasveikauk android aplikacija